Yapı Kredi’den ülke ekonomisine 918 milyar TL kaynak
Yapı Kredi İcra Kurulu Başkanı (CEO) Gökhan Erün, deprem felaketiyle sarsılan 2023 yılının ilk çeyreğinde yaraları sarmak için çalıştıklarını ve ülke ekonomisine kaynak sağlamaya devam ettiklerini belirtti.
Yapı Kredi’den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Erün, deprem sonrası önceliklerinin deprem bölgesindeki vatandaşlar, Yapı Kredi çalışanları ve ailelerinin ihtiyaçlarına yönelik takviye sağlamak olduğunu belirtti.
Erün, depremin herkesi derinden sarstığını belirterek, “İlk günden itibaren bölgenin yaralarını sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yurdun dört bir yanında Yapı Kredi Gönüllülerimiz çeşitli fiziki faaliyetlerde yer almaya ve sosyal yardım sağlamaya devam ediyor. Bölgede desteğimiz devam edecek.” terimleri kullandı.
Deprem felaketine rağmen gücünü aldıkları Türkiye ekonomisine duydukları sorumlulukla ekonomiye 918 milyar TL kaynak sağladıklarını kaydederek, “Aktif büyüklüğümüz 1.2 trilyon TL’ye ulaştı, ciromuz 1.2 trilyon TL’ye ulaştı. özkaynaklarımız yüzde 39,7, sermaye yeterlilik oranımız ise yüzde 39,7” Nakdi kredi hacmimiz 623 milyar TL iken burada özel bankalar ortasında yüzde 15,5, müşteri mevduatında yüzde 15,3 pazar payımız oldu. Önümüzdeki dönemde de ülke ekonomimiz ve tüm paydaşlarımız için değer yaratmak adına kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”
“KOBİ’leri desteklemeye devam edeceğiz”
KOBİ’lere sağladıkları finansal desteği artırarak hem şirketlere hem de faaliyet gösterdikleri şubelere katkı sağlamaya büyük önem verdiklerini vurgulayan Erün, şöyle konuştu:
“KOBİ’lerimiz bizim için stratejik öneme sahip. Zor küresel koşullara rağmen yılın ilk çeyreğinde reel sektörü desteklemeye devam ettik. İhtiyaçlar doğrultusunda şekillendirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizi geliştirmeye devam ettik. Müşteriler, bu dönemde de
Mobil onay fonksiyonu ile KOBİ müşterilerimizin işlemlerinin yüzde 73’ünü ıslak imzaya ihtiyaç duymadan dijital olarak tamamlamalarını sağladık. Şahıs şirketlerinin şubeye gitmeden Yapı Kredi Portable ile müşterimiz olabileceği bir altyapı geliştirdik. Bu alandaki yeniliklerimizle lider konumumuzu sürdüreceğiz.
Gelişen teknoloji ile birlikte fiziksel dünyadaki süreçler hızla dijital dünyaya aktarılmaktadır. Bugüne kadar dijital bankacılıkta birçok unsura imza attık. Sadece teknoloji dünyasını takip eden ve ondan faydalanan bir banka olmanın ötesine geçerek, teknoloji üreten ve özellikle finansal teknolojilere yön veren bir kurum olmayı hedefliyoruz. Her 10 aktif müşteriden 9’u dijital bankacılığı tercih ediyor. 2023 yılının ilk çeyreğinde şubeye gitmeden müşterimiz olan mobil kullanıcı sayımız bir önceki yılın aynı dönemine göre 3 kat arttı.
“Worldcard ile liderliğimiz devam ediyor”
Türkiye’yi kredi kartıyla tanıştıran banka olarak Türkiye’de birçok ilki hayata geçirdiklerini ve sektöre öncülük ettiklerini belirten Gökhan Erün, “Sanal kartlar dahil kredi kartı adedinde yüzde 15,2’lik pazar payımızla liderliğimiz devam ediyor. Bu başarının arkasında altyapımıza ve dijitalleşmeye yaptığımız yatırımların payı büyük.
Fiziksel ve dijital dünya arasındaki sınırların kalktığı günümüzde, dijital ve kartlı ödeme sistemlerinin dönüşümüne öncülük ediyoruz. Tüm bu yenilikçi yatırımlarımız ve dijital dönüşümümüz sayesinde müşterilerimizle kurduğumuz bağı daha da güçlendiriyoruz.”
İnsana ve doğaya dost, sürdürülebilir bir gelecek için sınırları kaldırdıklarını belirten Erün, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevresel, ekonomik ve sosyal boyutları içeren bütüncül bir yaklaşımla hareket ediyoruz. Sürdürülebilirlik konusunda müşterilerimizden başlayarak toplumda farkındalık yaratarak ve dolayısıyla toplumda farkındalık yaratarak bir dönüşüm yaratmayı hedefliyoruz. bir dönüşüm yaratmak.
Bu amaçla Yapı Kredi Adımını hayata geçirdik. Yapı Kredi Portable üyesi Step ile müşterilerimizin günlük sürdürülebilir tercihlerini puanlıyor, puanları belli bir seviyeye geldiğinde nakde çevirerek sivil toplum kuruluşlarına bağış yapmalarını sağlıyoruz. Bu sayede bireysel tercihlerle gelişen bir dönüşüm sağlarken, bu amaçla çalışan sivil toplum kuruluşlarına da düzenli kaynaklar yaratmış oluyoruz.”